fbpx

Slyngetrening – Redcord, neuracmetoden og stimula

Har du smerter eller plager som er vanskelig å bli kvitt. Da kan det være du har nedsatt nevromuskulær kontroll.

Hva er nevromuskulær kontroll?

Musklene våre har mange tusen muskelfibre og de får beskjed om hva de skal gjøre ved å få elektriske impulser fra hjernen og ryggmargen, nervesystemet vårt. Har du smerter eller er innaktiv kan denne impulsen slå seg av. Samarbeide mellom musklene blir dårlig og de blir svakere. Du kan miste opp mot 40-60 % muskulær kontroll i de smertepregede musklene. Da blir det tungt for resten av muskelen å gjøre den jobben som skal utføres. Det blir en ubalanse. Neuracmetoden brukes for å gjenopprette balansen i musklene og samarbeide de gjør med hverandre.

Smertene kan forplante seg til andre muskler. Dette fordi noen muskler prøver å overta jobben for musklene som er vonde. Dette kan på sikt skape en større ubalanse og mange opplever at smertene flytter seg og oppstår i ett større område. For eksempel ved vond nakke kan det ofte spre seg ned i arm, underarm og fingre, nedover ryggen og noen får hodepine oppå det hele.

Hva skjer når jeg trener i tau med vibrasjoner?

Ved å trene i tau, som er ustabile og samtidig få vibrasjoner på tauene under øvelsene, vil samarbeidet mellom hjernen og muskulaturen i smerteområdet gjenoppstå. Du vil da kunne få opp mot 100 % aktivering av hver muskel. Forskning viser at forskjellige muskelfibre reagerer positivt på forskjellige vibrasjoner. Derfor fyrer muskelfibrene bedre med vibrasjoner enn uten. Dette ses i klinikken og pasienter med kroniske smerter og bevegelsesnedsettelse har ofte meget gode resultater etter en eller flere behandlinger med redcord og stimula.

Bindevev og muskulatur

Musklene våre knytter seg ikke sammen, men bindevevet ligger rundt alle muskler og musklegrupper og gjør et samarbeide mellom muskler mulig. Bindevevet henger sammen fra bunn til topp og overfører kraften vi utvikler i muskulaturen vår. Dette knytter hele kroppen sammen og det er også i dette mønsteret vi tenker når vi behandler med Neurac-metoden.

Dette kan bety at jeg lager øvelser hvor du jobber med magerotasjonsøvelser for å bedre en vond skulder. Ofte lager jeg også kombinasjonsøvelser hvor du jobber med flere øvelser i ett. Jo flere muskelfibre som aktiveres i en muskel jo bedre blir effekten. Det trenes alltid med kroppsvektbærende øvelser og vi finner alltid en posisjon å trene i hvor du ikke har smerter. Når du trener med kroppsvektbærende øvelser vil du få en kompakt beskyttelse rundt leddet som er smertepreget. Dette fordi man da kobler på muskulaturen på alle sider av leddet. Dette er også grunnen til at smertene ikke oppstår. De smertefulle musklene blir avlastet!

Redcord er en behandlingsform og treningsform som bygger på vitenskapelige studier og har dokumentert effekt på muskel- og skjelettplager som for eksempel rygg- og nakkeplager. Redcord har individuell tilpasning og kan vise til umiddelbar effekt for pasienter i alle aldre, samt meget gode reultater i trening for mosjonister så vel som toppidrettsutøvere.

Vår fysioterapeut Anne Langsveen er Certifisert Neurac Provider – Redcordspesialist.

Book en time hos Anne for undersøkelse, testing og behandling i slynge!